Zoetermeerders bezochten Pijnacker-Nootdorp

Lunchtijd, woensdag 10 mei 2017: op deze fantastische voorjaarsdag verzamelden zo’n 50 ondernemers, ambtenaren en wethouders van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zich in het Bestuurscentrum aan de Emmalaan. Conform de agenda werd de groep uitgebreid met ruim 40 Zoetermeerse ondernemers met hun burgemeester en wethouders. Aanleiding was de door de ondernemersverenigingen OVPN (Pijnacker-Nootdorp) en RVOZ (Zoetermeer) georganiseerde handelsmissie. Deze middag stond geheel in het teken van kennismaking en kennisuitwisseling tussen vertegenwoordigers van beide gemeenten.

Duijvestein Tomaten

Na koffie, soep, broodjes en welkomstwoordjes toog het gezelschap in twee touringcars naar het eerste te bezoeken bedrijf: Duijvestein Tomaten te Pijnacker. In een bevlogen toespraak werd het grote gezelschap volledig bijgepraat over alle innovaties die op deze toonaangevende tuinderij plaatsvinden.

Fugro, Riverdale en Van Gils

Vervolgens vertrokken de ondernemers en ambtenaren naar het voor velen nog onbekende Heron-bedrijventerrein te Nootdorp. Daar stelden drie bedrijven hun deuren open: Fugro Engineers, Riverdale Fashionable Living en Van Gils Automotive. Drie aansprekende bedrijven wat voor menigeen het maken van de keuze welk bedrijf te bezoeken, lastig maakte. Een goede actie dus van het organiserende OVPN-bestuur om juist deze bedrijven voor een bedrijfsbezoek te benaderen.

Inducar en info-markt

Vol van de opgedane indrukken werd de terugreis naar Pijnacker aanvaard. Ditmaal naar Inducar Protection Coatings op bedrijventerrein De Boezem. Te midden van een informatiemarkt waar 15 leden van de OVPN hun bedrijf aan de RVOZ- en OVPN-leden presenteerden vond de gezamenlijke borrel plaats. Ter afsluiting genoten ondernemers en ambtenaren van een uit buffetten bestaand heerlijk diner.

Alom, werd geconcludeerd dat het een interessante, inspirerende en onderhoudende handelsmissie was. Een interessant verbindend programma dat heeft bijgedragen aan kennisuitwisseling en samenwerking tussen de ondernemers en ambtenaren uit beide buurgemeenten.

Fotoreportage

Bekijk de fotoreportage van de Handelsmissie; de foto’s zijn gemaakt door Cok van den Berg: